E-kirja myynti Suomessa 2011

Suomessa myytiin vuonna 2011 noin 19 000 e-kirjaa ja euroina tämä tarkoittaa noin 0,5 milj €. Ruotsissa viime vuoden e-kirja myynti oli 81 000 e-kirjaa. Suomessa e-kirjojen läpimurtoa estää mm:

Suomen 2011 koko kirjamyynnistä 5,8% koostui digitaalisista julkaisuista. Digitaalisiin julkaisuihin lasketaan e-kirjat, äänikirjat ja online-julkaisut. Mm täältä voi ostaa e-kirjoja.

Asiakaspalautteiden vastaamisesta…

Pakko tehdä lyhyt postaus tästä, koska tämä menee jo viihteen puolelle. Mitä mieltä olette maikkarin asiakaspalautteen nopeudesta. Minä siis sain vastauksen tänään!

*************

Hei!

Jos tilaat käyttämällä “tilaa kaverillesi” toimintoa niin laskutus tapahtuu sinun laskussasi, lasku muodostuu kun kaverisi lataa soittarin.

Terveisin
MTVMobiili

—–Alkuperäinen viesti—–
Lähettäjä: www.mtv3.fi – palaute [mailto:mtv3.palaute@mtv3.fi]
Lähetetty: 12. lokakuuta 2010 18:29
Vastaanottaja: Mobiilipalaute
Aihe: Mobiili-palaute

Tämä on MTV3:n WWW-palvelun palautesähköposti.
——————————

palaute:

Terve,

Kuka maksaa kun lähettää kaverille soittarin – kaveri tai lähettäjä? Tilauksen yhteydessä on nimittäin teksti “Tuotteen veloitus tapahtuu vasta tuotteen noudon yhteydessä WAP-sivuilla.”

Nico

Optimointi.com miitti 24.9. 2010 – Snoobilla

Optimointi.com miitti 24.9. 2010 Snoobilla pähkinäkuoressa:

Sain kuulla, että ISO Meisseli velvoittaa minua tulemaan jatkossa useammin miitteihin. Asia selvä ja tulen ihan mielellä!

P.S.

Ensimmäinen miitti oli muuten vuonna 2006 ja paikalla Jani Uljas, Mikko Kotila ja minä. Söderholm ei päässyt tulemaan…


Read the rest of this entry »

Goviral videomainontaa

Suomeen on tämän vuoden aikana rantautunut useita uusia kumppanuusverkostoja. Suurin osa näistä on perinteisiä TradeDoublerin kaltaisia toimijoita, joissa mainostetaan bannereilla tai tekstilinkeillä.  Joukosta erottuu selkeiten Goviral Network. GoViralin mainosmuoto on videot, joita kumppanit upottavat omille verkkosivulleen.

Tässä lyhyt esittely Goviral Network kumppanuusverkosta ja miten se toimii.

Alla oleva video on esimerkki Goviral:in kampanja. Mitä mieltä muuten olette alla olevasta videosta mainoksena? Videon nimi on “Pumpa mej”, mutta arvaukeksi jää kyllä mitä siinä mainostetaan?

Optimointi.com miitti

Seuraava optimointi.com:in miitti on Snoobilla. Tilaisuudessa jaetan myös tunnustuspalkinto.

P.S. Meillä on myös Facebook-ryhmä

TradeDoubler: Finnmatkat

Tänään TradeDoublerin julkaisijat, jotka ovat Finnmatkojen mainostajia saivat seuraavanlaisen viestin:

Hyvä julkaisija,

Lähestymme sinua Finnmatkojen ohjelman osalta. Asiamme koskee poikkeustilanetta jonka Islannin tulivuoren purkaus aiheutti lentoliiketoiminnalle. Laajamittaiset matkojen peruuntumiset sekä asiakkaille tehdyt hyvitykset ovat kasvattaneet matkanjärjestäjien kustannuksia huomattavasti. Tämä heijastuu myös affiliaattitoiminnan kautta tehdyihin matkaostoksiin.

Tilanteen valossa Finnmatkojen affiliaattiohjelmassa tehdään välttämättömiä komissiomuutoksia, jotka astuvat voimaan välittömästi. Luethan alla olevat muutokset huolella läpi.

  • Yleistasolla komissio 2,5 euroa/ myynti
  • Hopeatasolla komissio 5 euroa/ myynti
  • Kultatasolla komissio 7,5 euroa/ myynti
  • iMyynneistä ei toistaiseksi makseta komissiota.

Pahoittelemme muutoksista mahdollisesti aiheutunutta haittaa. Nämä ovat kuitenkin välttämättömiä toimenpiteitä affiliaattiohjelman kannalta. Muutokset ovat voimassa toistaiseksi ja varaamme oikeudet suorittaa lisätoimenpiteitä tarpeen vaatiessa.

Onkohan tämä viesti esimerkki siitä, että mainostaja ei ihan ole ymmärtänyt mitä kumppanuusmarkkinointi on? Tai varsinkin miten kumppaneita, eli tässä tapauksessa Finnmatkojen tulospalkkaisia myyjiä tulisi kohdella. Mitä jos Finnmatkat sanoisi omalla palkkalistalla oleville myyjille, että kuule nyt saat 2,5 € / myyty matka – ota tai jätä! Todennäköisesti myyjä nauraisi ja ottaisi tämän vitsinä. Nyt Finnmatkat kuitenkin teki tällaisen tempun TradeDoublerin kumppaneille eli omille tulospalkkaisille myyjille. Heitä joita oikeasti pitäisi mielistellä, lahjoa skumpalla tai ylipäätä kohdella reilusti,  jotta he jatkossakin panostaisivat Finnmatkojen matkojen myyntiin.

Minä kysyn: Mitä mieltä olette tästä viestistä ja onko reilua siirtä omat taloudelliset ongelmat eteenpäin meille TradeDoublerin kumppaneille? Te aktiiviset Finnmatkojen kumppanit olette ne jotka nyt kärsitte Islannin tulivuoren purkauksen takia.

P.S. Kukaan muu matkailualan TradeDoubler mainostaja ei ole tehnyt vastaavaa vetoa. Nyt kannattaisi nousta barrikaadille ja osoittaa, että näin ei vain tehdä. Mitä jos Kuumat.com, Rantapallo ja muut matkailusaitit menisitte pariksi viikoksi lakkoon Finnamatkojen myyjän roolissa ja katotaan mitä silloin tapahtuu. Neuvotelkaa nyt vähintää samalla 500 % komissiokorotus. Pitää vielä toistaa kun ei voi uskoa todeksi – 2,5 € provikka matkan myynnistä – hei oikeesti…

Lisää aiheesta foorumilla.

Lentoliikenteen pysähtyminen maksaa Googlelle ? miljoonaa päivässä?

Löytyyköhän mediaa joka ei viime päivinä olisi uutisoinut erään tulivuoren höyry- ja tuhkapilvistä? Ja aika monessa jutussa on myös sivuttu mitä tämä tarkoittaa lentoyhtiöille. Finnairille aiheutuu ilmatilan sulkemisesta johtuvan lentoliikenteen keskeytyksestä noin 2 miljoonan € tappiot päivässä. Osake on tippunut useita prosentteja. Finnair on tähän mennessä joutunut perumaan 435 lentoa.

Minä kysyn: Kuinka monta miljoonaa klikkiä google on tähän mennessä joutunut perumaan kun lentoyhtiöiden google-mainonta on pausella ja kuinka monta miljoonaa lentoliikenteen pysähtyminen maksaa Googlelle?

Minä vastaan: Matkailuala törsää paljon digimarkkinointiin ja kyseisten yritysten googlebudjetit ovat tuhansia euroja päivässä. Jos lentoyhtiöt lopettavat mainonnan googlen tulot laskevat merkittävästi.

Minä kysyn: Kannattaako mainonta lopettaa jos lentokoneet eivät pääse lentämään?

Lentoyhtiöiden mainontaa ylläpitävä vastaa: Ei kannata (tai ainakin he tekevät sitä).

Tulos kasvaa

Suomen johtava hakukoneoptimointitoimisto Tulos kasvaa ja voi hyvin. Ylärivi vasemmalta, Tommi, Suvi, Juha K. ja Nico. Istumassa vasemmalta Juha S. ja Lasse. Nyt meillä on pirun hyvä tiimi kasassa, mutta oikealle tyypille löytyy aina duunia.

Erätukku affiliate-ilta

Erätukku ja TradeDoubler kutsuvat julkaisijoita Erätukun affiliate-iltaan sekä samalla tutustumaan
Erätukun uuten Espoon myymälään! Teemana on Erätukku, muutakin kuin metsästystä?

Kiitos TradeDoublerin Tuomolle, Uskolle ja Tomille. Ja kiitokset tietenkin myös Erätukun Jyrille.

Tuomo TradeDoubler
TradeDoublerin Tuomo Kuusisto (ja tosi ovela ilme).

eratukku
Tutustuminen Erätukun uuteen Espoon myymälään. Usko (kuvassa vasemmalla) osti muovisen sian koiralle ja Tommille tarttui taljajousi kainaloon.

nico
Minua (Nico) kiinnosti mm koska Erätukulta tulee kalastuskamppeet nettikauppaan.

Flash ja hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi ja Flash

Perinteisesti Flash-sivut eivät löydy kärkisijoilta googlesta. Tämä johtuu pääsääntöisesti siitä, että Flash-sivuja tekee mainos- tai digitoimistot, jotka eivät ole hakukoneoptimoinnin ammattilaisia. Flash-sivujen idea näyttäisi siis olevan se, että ne ovat hyvän näköisiä, mutta eivät näy! Tulos teki Rio Digitalin kanssa Flash-sivut, jotka indeksoituvat ja löytyvät hakukoneista. Katso hakukoneoptimointi.org tai googla flash hakukoneoptimointi tai vaikkapa hakukoneoptimointi (sijainti nousussa…).

Onko sinulla kokemuksia Flash-sivujen hakukoneoptimoinnista tai kommentteja asiaan?