Optimointivinkkejä Tokio-oppaalleni?

Verkkokirjoittaminen, tekstiä, copy, copywriting jne. Myös tekijänoikeudet.

Optimointivinkkejä Tokio-oppaalleni?

ViestiKirjoittaja Bemmu » Pe Tammi 14, 2011 2:59

Kertokaapas optimoijat hyviä vinkkejä Tokio-oppaani parantamiseksi

Perusjutut pitäisi olla jokseenkin kunnossa. Olen valinnut aiheet omien kiinnostuksien lisäksi hakumäärien perusteella. Meta descriptionit ja titlet pitäisi olla kunnossa (tosin artikkelista poimittuja). H1-tagit on myös. Ikääkin sivuilla taitaa olla jo jokunen vuosi.

Koen vaikeimmaksi linkkien keräämisen. Ainoa hyvä linkki jonka olen omalla työllä onnistunut saamaan on Makupalat-hakemiston linkki. Muuten jos selailen Tokio-aiheisia sivuja, näyttää niiltä linkin saaminen varsin vaikealta. Muut sivut kun ovat melko kovia auktoriteetteja, esim. Finnairilta, Japanin Suurlähetystöltä tai Tokion hallinnolta tuskin linkkejä heruu, ellen sitten itse olisi kaksoisagenttina töissä kyseisissä paikoissa. Monet "Tokio-aiheiset" sivut myös käsittelevät oikeasti saksalaista Tokio Hotel -bändiä, joten ei niiltäkään kovin luontevaa linkkiä saa.

Saan nyt eniten vierailuja Tokio-hakusanalla. Enää ykkössijaa varaamassa on Wikipedia, mutta sitä en taida päihittää, joten lienee parempi keskittyä muihin termeihin. Yleisesti "Japani"-aiheisia juttuja en ole juuri vielä kirjoitellut, se voisi olla yksi mahdollinen jatkosuunta.

Kuva

Kuva
Viimeksi muokannut Bemmu päivämäärä Ke Tammi 19, 2011 17:13, muokattu yhteensä 1 kerran
Bemmu
 
Viestit: 317
Liittynyt: To Loka 26, 2006 7:10

Re: Optimointivinkkejä Tokio-oppaalleni?

ViestiKirjoittaja TBone » Pe Tammi 14, 2011 9:16

OT: "Pori Pub Sushi, Antinkatu (lieneekö enää olemassa?)"

Ei ole enää olemassa tätä Naked Sushi Lunch (2006) dokumentin keskiössä ollutta sushiravintolaa.
TBone
 
Viestit: 42
Liittynyt: To Touko 27, 2010 23:32

Re: Optimointivinkkejä Tokio-oppaalleni?

ViestiKirjoittaja mannerv » Pe Tammi 14, 2011 9:23

Tässä pari näin nopeasti:
- siirrä sivusto toiseen paikkaan (bemmu.org kuulostaa epäilyttävältä) johonkin .fi-domainiin
- lisää sivuston iloisuutta (kuvia, suosituimmat jutut, top 10 -listat)
- ota URL:sta pois tuo tag-sana (antaa ihan väärän fiiliksen)
- ota yhteyttä matkailusivuihin ja kirjoita niihin hauskoja vieraskynäjuttuja Tokiosta (sopivilla linkeillä)
- ota yhteyttä niihin mestoihin, joista luulet, että et saa varmasti linkkiä ja pyydä sellaista
- tee itsestäsi Suomen ykkösauktoriteetti Japanin matkailussa
- mene matkamessuille ja ota sieltä omat loosi
mannerv
 
Viestit: 644
Liittynyt: Su Syys 21, 2008 18:34

Re: Optimointivinkkejä Tokio-oppaalleni?

ViestiKirjoittaja lihavahko » Pe Tammi 14, 2011 12:03

Jos kävijöitä haluat lisää, niin se voi olla aika vaikeaa. Perusongelma on se, että aihealue on suomalaisittain aika suppea. Oikeastaan tuolla sivustolla on kaksi merkittävää ja jonkin verran haettua hakusanaa ja ne on Tokio ja Japani. Tietysti joku Sushi on myös jonkin verran haettu, mutta se on hankala sana kun se taitaa olla sama myös englanniksi. Oikeastaan lisälinkeistä tms ei ole paljon apua, sillä sivuhan on jo hyvällä sijalla sanalla Tokio.

Tämä on siis sama asia jos teet sivuston joka käsittelee pelkästään vaikka Pariisia (suomeksi), et saisi sivustolle kovin paljon kävijöitä (et ainakaan useita satoja/päivä) vaikka sivut olisi korkealla Googlessa johtuen siitä että suomalaisittain aihealue on niin suppea ja monet tähän aiheeseen liittyvät hakusanat ovat aika vähän käytettyjä.
lihavahko
 
Viestit: 126
Liittynyt: Pe Joulu 22, 2006 15:15

Re: Optimointivinkkejä Tokio-oppaalleni?

ViestiKirjoittaja Bemmu » Pe Tammi 14, 2011 13:11

Vau, paljon hyvää matskua vastauksissa.

Kiitos TBone, poistan kyseisen ravintolan.

Mannerv hienoja konkreettisia ideoita. Olenkin miettinyt domainin vaihtamista. Tag-sanan poisto on myös hyvä ajatus. Oletko itse onnistunut saamaan jostain epätodennäköisistä paikoista linkkiä? Japanin suurlähetystö olisi varmaan se mahdollisin paikka. Matkamessujen loosi olisi huikean kallis, enkä ole ihan varma mitä tarkalleen ottaen mainostaisin siellä. Rantapalloon kirjoitin yhden jutun, otin nyt yhteyttä Tokion Piiri -blogiin, jos haluaisivat juttua.

Lihavahko tuo on totta, olen melko lähellä jo potentiaalihuippua mitä tulee suomeksi Tokiosta kirjoittamiseen. Jos pääsisin ykköseksi Tokio- ja Japani-sanoille, sekä laajentaisin pitkän hännän artikkelit moninkertaisiksi niin jokin 5x parannus lienee vielä mahdollista. Siitä eteenpäin pitäisi laajentaa jonnekin muuallekin kuin vain yhtä maata koskevaan matkailuun. Hieman tässä inhottaa myös se, että en oikeastaan tuo mitään kauhean uutta pöytään pelkästään artikkeleita kirjoittamalla. Nämä tiedothan saa paljolti jo Wikipediasta ja englanniksi tuhannesta muusta paikasta, hullun hommaa kenties.
Bemmu
 
Viestit: 317
Liittynyt: To Loka 26, 2006 7:10

Re: Optimointivinkkejä Tokio-oppaalleni?

ViestiKirjoittaja mannerv » Pe Tammi 14, 2011 13:25

Bemmu kirjoitti:Lihavahko tuo on totta, olen melko lähellä jo potentiaalihuippua mitä tulee suomeksi Tokiosta kirjoittamiseen. Jos pääsisin ykköseksi Tokio- ja Japani-sanoille, sekä laajentaisin pitkän hännän artikkelit moninkertaisiksi niin jokin 5x parannus lienee vielä mahdollista. Siitä eteenpäin pitäisi laajentaa jonnekin muuallekin kuin vain yhtä maata koskevaan matkailuun. Hieman tässä inhottaa myös se, että en oikeastaan tuo mitään kauhean uutta pöytään pelkästään artikkeleita kirjoittamalla. Nämä tiedothan saa paljolti jo Wikipediasta ja englanniksi tuhannesta muusta paikasta, hullun hommaa kenties.

Sellainen kysymys pitää kysyä, että mikä on sivustosi tavoite. Jos et "tuo mitään uutta pöytään", miksi sivuasi pyörität. Jos tavoitteesi on hankkia liidejä, voit aina alkaa parantaa sivustosi konversiota. Liikenteellähän ei ole mitään itseisarvoa.
mannerv
 
Viestit: 644
Liittynyt: Su Syys 21, 2008 18:34

Re: Optimointivinkkejä Tokio-oppaalleni?

ViestiKirjoittaja limm » Pe Tammi 14, 2011 13:42

jos tarkotuksena on jossain välissä heittää sivustolle mainoksia, niin kannattaa ennen sitä pyytää niitä linkkejä niiltä sivuilta mistä ikinä haluatkaan, jengi ehkä suostuu sellaseen iisimmin jos näkevät että sivusto ei ole mikään kaupallinen saitti tms.
limm
 
Viestit: 275
Liittynyt: Su Huhti 26, 2009 21:34

Re: Optimointivinkkejä Tokio-oppaalleni?

ViestiKirjoittaja lihavahko » Pe Tammi 14, 2011 13:48

Itse en ikinä lähtisi kirjoittamaan mitään "pitkän hännän artikkeleita" aiheesta Tokio tai Japani, ei maksa vaivaa. Jos kerran välttämättä haluat laajentaa sivustoa, niin kannattaisi ottaa mukaan Japanin lähialueen maat ja niistä kirjoittaa kustakin vain muutama artikkeli niihin liittyvillä tärkeimmillä hakutermeillä. Sitä kautta voisit saada ihmiset kiinnostumaan myös Tokiosta, jos siis tarkoituksenasi on esim. yrittää myydä jotain Tokioon liittyvää asiaa.
lihavahko
 
Viestit: 126
Liittynyt: Pe Joulu 22, 2006 15:15


Paluu Kirjoittaminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa